impregneren

Impregneren

Na reiniging van de gevel heeft u de ideale kans om te impregneren (ook wel hydrofoberen). Hierdoor blijft uw gevel droger en schoner. We gebruiken ademend impregneermiddel: het vocht van binnen kan weg – terwijl het vocht van buiten afparelt. U beschermt uw muur hiermee langdurig tegen vuilaanslag, doorslaand vocht en schimmelvorming.

Waarom impregneren

Wat verstaan we precies met het impregneren van een gevel? Uw gehele gevel wordt behandeld met een hydrofobeermiddel waarbij de stenen en het metselwerk tot een bepaalde diepte wordt geïmpregneerd met een waterafstotend middel. Deze waterafstotende middelen worden ook wel Hydrofoberende stoffen genoemd en hebben waterwerende eigenschappen om uw metselwerk en stenen een langere levensduur te geven. Men kan in principe hetzelfde bereiken door de gevel te voorzien van een laag verf.

Grote voordeel van impregneren is dat men de originele staat van de gevel blijft behouden.

Omdat zowel het voegwerk als de bakstenen poreus zijn wordt door de gevel bij nat weer altijd vocht opgenomen. Het water verdampt bij droog weer en verdwijnt uit de gevel. Maar bij een langere periode van regen kan er soms vochtdoorslag optreden en dringt het water door de voegen en stenen de woning binnen. Hierdoor kan er schimmelvorming, vervuiling en vorstschade ontstaan. Om dit te voorkomen, wordt er steeds vaker gekozen om een woning of bedrijfspand te laten impregneren.

ImpregnerenVraag vrijblijvend een offerte aan

Door ons te focussen op transparantie leveren we niet alleen de beste kwaliteit, maar kunnen we ook uiterst efficiënt werken. En hier profiteert u als klant weer van! Graag komen we bij u ter plaatsen kijken om advies te geven over de beste oplossing voor uw gevel.

U kunt direct een offerte aan vragen of stuur ons een e-mail.